Close

Achieving the best results together

Je business begint met sales. Sales is een vak apart. In een tijd waar internet en mobiel verkeer booming is, is H2H (Human to Human) de basis van succesvolle  business.

Onder succesvolle business horen 2 belangrijke pijlers;

  1. een ongewoon aanbod, en
  2. een onberispelijk imago.

Need state one is gespecialiseerd in Marketing en Sales in één, dat heet Social Selling. Social selling is de kunst van klanten naar je toe laten komen.

Creating Customers, where buyers become Advocates.

Je hoort veel verhalen dat de buying cycle is veranderd. Klanten en prospects hebben veel meer informatie beschikbaar door internet. Dat deze informatie beschikbaar is voor iedereen betekent niet dat de buying cycle is veranderd. Onze tip; maak juist gebruik van het researchen van de klant. Zorg dat de klant je vindt en de juiste informatie op het juiste moment ontvangt.
Het uitgangspunt van iedere koper is gelijk. Het draait om “justice, truth en trust.”

Lever je de juiste voorwaarden, klopt je verhaal, past het aanbod en vertrouwt de koper jouw product of dienst. En belangrijker nog, lever je toegevoegde waarde!

Niets meer en niets minder. Werk aan het ongewone aanbod en een onberispelijk imago. Dan bouw je aan ambassadeurs in plaats van klanten.

“We hebben geen hekel aan klanten.
We houden gewoon van ambassadeurs.”

Social Selling is key!
Need state one kenmerkt zich door Social Selling. Social Selling is marketing en sales in één. Ieder bedrijf, klein, groot of startup is bezig met groei.

Toekomstige klanten starten hun research vaak online. Het is essentieel dat je op de juiste plaatsten de juiste informatie biedt. Door data te verzamelen, te meten, te analyseren leer je verder in te spelen op de behoefte van toekomstige klanten.

Social Selling versneld de groei van je bedrijf. Interactie, snelheid en schaalbaar zijn staan hierbij centraal.
Hiervoor zet je de juiste tools en de beste ‘jongetjes’ van de klas aan tafel.

Think you know sales? Think again!
Sales is attitude. Heb jij A-spelers in je team? Personen die het verschil maken? Die de behoefte van je klanten onderzoeken en deze op de juiste wijze weten interpreteren?
Focus is key binnen elk salesteam. Het gaat niet om de enkele sale. Het trainen van je team, echt luisteren naar de klant, weten hoe en waarom je klant koopt en het leveren van toegevoegde waarde, maakt het verschil.
Jouw beste sales snapt exact wat jouw klanten nodig heeft. Die zelfs weet hoe zijn klant zijn koffie drinkt.

“We verkopen het probleem dat we oplossen,
niet jouw product of dienst.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *