Close

Sell the problem you solve

Verkoop het probleem dat je oplost, niet het product. Klinkt logisch toch?

Toch maken wij vaak mee dat Sales er voor kiest om te praten vanuit hun product. Waarom eigenlijk? We kunnen hier veel tijd insteken om de motivatie hiervan te proberen te achterhalen.
maar kort en bondig gezegd: Niet doen! Praat niet over jezelf.

“Je klant koopt, jij verkoopt niets!”

Je kunt gaan bellen, mailen tot je een ons weegt, als je het idee hebt dat jij je klant iets verkoopt. Ja, mooie praatjes. Daarvan zeggen onze moeders altijd;) “Praatjes vullen geen gaatjes.”

Onderzoek, wat de werkelijke behoefte is van de klant. Wat is zijn pijn? Welk product heeft hij echt nodig? Heeft hij dit al? Of wil de klant of prospect vernieuwen/ updaten/ upgraden?

Welk probleem los je voor hem? Waardoor wordt jouw potentiële klant succesvol als hij jouw product of dienst gebruikt?

Wij noemen dit het kwalificeren van je klant. Daarnaast is het belangrijker dat je weet hoe jouw klant koopt. Inventariseer goed de situatie, het proces bij de klant en waar exact de behoefte ligt. Voor als je je afvraagt hoe je aan al deze informatie komt? Door simpelweg te vragen!

Heb je al klanten in die branche of met datzelfde specifieke probleem? Ken je mensen in jouw netwerk uit een soortgelijke branche? Bel, zoek contact. Zeg eerlijk dat je wilt leren. Toets, vraag, vraag, vraag en leer. Wij hebben nog nooit meegemaakt dat iemand ons niet wilde helpen.

Op basis van alle informatie die je hebt kan je de oplossing die je je klant biedt gaan bepalen. Blijf wel opletten, doe geen aannames. Aannames zijn killing.

“Sell the problem you solve, not the product.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *